SL2: Μακεδονικός Νεάπολης - ΑΕΛ:0-0 Κατώτεροι της περίστασης και απώλεια δύο βαθμών (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ανυπέρβλητο ήταν το εμπόδιο του Μακεδονικού Νεάπολης για την ΑΕΛ με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με χωρίς γκολ στην σημερινή αναμέτρηση τους στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας.
Σε ένα κρύο μεσημέρι Κυριακής στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας οι "βυσσινί" με στόχο την άνοδο στην SL1 απέτυχαν να νικήσουν το δυσκολοκατάβλητο σύνολο της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε σε χαμηλό αγωνιστικό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν "στροφές" κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. 
Οι μεν Θεσσαλοί είχαν περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν, ενώ οι "μαυροπράσινοι" περιορίστηκαν σε περισσότερο "συντηρητικό" ποδόσφαιρο, ενώ ακυρώθηκε ως offside και γκολ το οποίο πέτυχαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Παρόλα αυτά έληξε ισόπαλος, μην αφήνοντας ευχαριστημένους και τους δύο αντιπάλους.
Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι είναι εμφανής για ακόμα μια αναμέτρηση η επιτακτική ανάγκη για άμεση ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της ΑΕΛ. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι υπήρξαν αποχωρήσεις ποδοσφαιρικών και μόνο μια προσθήκη, σε συνδιασμό με το αγωνιστικό "ταβάνι" ορισμένων από τους υπάρχοντες, καθώς φαίνεται πως δεν έχουν βλέψεις για περαιτέρω βελτίωση τους.
Στα αξιοσημείωτα γεγονότα της σημερινής αναμέτρησης, η παρουσία στο γήπεδο του πρώην προέδρου της ΑΕΛ κ. Κούγια, ο οποίος μάλιστα επέλεξε να παρακολουθήσει την αναμέτρηση από την κεντρικότερη θέση των επισήμων του γηπέδου συζητώντας με τον πρόεδρο του Μακεδονικού Νεάπολης κ. Ανδρώνη. 
Μάλιστα αυτή η παρουσία στο γήπεδο έγινε αντιληπτή από τους περίπου 200 με 250 (κατά ελεύθερη εκτίμηση) οπαδούς της ΑΕΛ που ταξίδεψαν μέχρι την Θεσσαλονίκη, μετατρέποντας το γήπεδο του Μακεδονικού σε έδρα τους, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι ιαχές τους γινόταν αντιληπτές και πέρα από το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, ακόμα και μέχρι τα όρια Ανθοκήπων - Πολίχνης.
Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο όπου οι οπαδοί και των δύο των ομάδων σε ολόκληρο το γήπεδο, αποδοκίμαζε με αντιφωνικό τρόπο τον νυν αντιπρόεδρο του ΟΣΦΠ. 
Παράλληλα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και η εικόνα με στους οργανωμένους οπαδούς του Μακεδονικού Νεάπολης. Εκεί την κερκίδα μεταξύ άλλων οργάμωναν δίνοντας παλμό, δύο μικρά παιδιά.
Υπήρξαν στιγμές μάλιστα που οι ιαχές τους ανταγωνίζονταν επάξια τους κατά πολύ περισσότερους Λαρισαίους οπαδούς. 
Πρόκειται για μια ελπιδοφόρα εικόνα τόσο για την οπαδίκη συσπείρωση της ομάδας της Νεάπολης, όσο και γενικότερα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που όλοι θέλουμε να βλέπουμε, με οπαδούς και των δύο ομάδων στα γήπεδα.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μετά την λήξη της αναμέτρησης οι οπαδοί της ΑΕΛ εξέφρασαν τα παράπονα τους στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους για την σημερινή και όχι μόνο, μέτρια αγωνιστική εμφάνιση τους. 
Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές των "βύσσινι" τους άκουσαν, ενώ αποχώρησαν με σκυμμένα κεφάλια.

Σχόλια