SL2: ΑΕΛ-Λεβαδιακός: 2-2 Έπαιξε για τον λαό της μα δεν κέρδισε - Στις χαρές και στις λύπες κοντά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πάλεψε, τα έβαλε με θεούς και δαίμονες, παίζοντας για τον λαό της μα δεν κατάφερε να κερδίσει τον Λεβαδειακό με τις δύο ομάδες να έρχονται τελικά ισόπαλες με σκορ 2-2 στο AEL FC Arena.
Σε μια αναμέτρηση χωρίς πολύ κόσμο στο AEL FC Arena, ίσως και λόγω ημέρας και ώρας, η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη για να κερδίσει, ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ με τον Αφρικανικό επιθετικό τον Fatai.  Ακολούθως λίγο αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε δύο τα γκολ της ομάδας του. 
Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα οι "βύσσινι" να τρέφουν βάσιμες ελπίδες ότι μπορούν να πλησιάσουν στον στόχο της νίκης, που θα τους δώσει την δυνατότητα να διεκδικήσουν την άνοδο στην SL1. 

Η εικόνα αυτή παρέμεινε σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, καθώς και σε μεγάλο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου.
Ωστόσο λόγω του υψηλού ρυθμού της αναμέτρησης δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ των δύο ομάδων, η κούραση και οι τραυματισμοί. Θύμα αυτών αρχικά ο βασικός τερματοφύλακας της ΑΕΛ στην αναμέτρηση, ο Θεωδορόπουλος, που τραυματίστηκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Σουλούκο να παίρνει την θέση του στον αγωνιστικό χώρο. 
Ακολούθως η ομάδα της Λάρισας κέρδισε ένα φάουλ με τον αρχηγό Πλέγα να δέχεται την κόκκινη κάρτα και να ακολουθεί στα αποδυτήρια τον αποβληθέντα ποδοσφαιριστή των Βοιωτών, Λιάγκα. Στο μεταξύ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν, ένα οριακά τραβηγμένο, πέναλτι με τον Γιαννιώτα, το οποίο απέκρουσε ο Σουλούκος με το σκορ να παραμένει υπέρ της ΑΕΛ. 
Με τα λεπτά της αναμέτρησης να κυλούν ο πρώην "βυσσινί" Τσιριγώτης περνώντας με σχετικά εύκολο τρόπο, μείωσε σε 2-1, με την αναμέτρηση να παίρνει "φωτιά".  Έπειτα από πολλές διακοπές της αγωνιστικής του αγώνα, μοιραία ο διαιτητής οδηγήθηκε στην υπόδειξη εννιά λεπτών καθυστερήσεων. Έτσι με την αναμέτρηση να θυμίζει "ροντέο" λίγα λεπτά πριν την λήξη έπειτα και από έναν μικροτραυματισμό του τερματοφύλακα της ΑΕΛ Σουλούκου και μια ολιγωρία στην άμυνα, ο Λεβαδειακός κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2.
Όπως γίνεται αντιληπτό η εξέλιξη αυτή οδήγησε άπαντες στο στρατόπεδο του Λεβαδειακού σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, αφού με αυτό το αποτέλεσμα πλησιάζουν σε μεγάλο βαθμό στην εξασφάλιση της πρώτης θέσης που οδηγεί στην άνοδο στην SL1. Από την απογοήτευση για την σημερινή αγωνιστική εμφάνιση και κατήφεια ήταν τα κύρια συναισθήματα στην ομάδα της ΑΕΛ. 

Πλέον η "Βασίλισσα της Θεσσαλίας" έχει μειωμένες ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της SL2. Με δεδομένο τα εξωαγωνιστικά εμπόδια σε αυτή και αβάντες στον ανταγωνιστή της Λεβαδειακό η φετινή αγωνιστική περίοδος μοιάζει ως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Λαρισαϊκή ομάδα. Άλλωστε δεν θα πρέπει να λυσμονάται και ο νεοελληνικός παραλογισμός τα τελευταία αρκετά χρόνια, που θέλει της SL1, να έχει μετατραπεί σε κλειστή λίγκα-κλίκα και συνεπώς τουρνουά. Μια εξέλιξη που οδηγεί τις ομάδες της SL2 να πραγματοποιούν υπεράνθρωπη προσπάθεια καθώς αγωνίζονται με μια πληθώρα αντιπάλων για την εξασφάλιση της μιας και μόνης ανά όμιλο θέσης που δίνει την άνοδο.
Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται απογοήτευση και άπαντες γύρω από την ΑΕΛ πρέπει να θυμούνται και να κάνουν πράξη το "βύσσινι" σύνθημα "Στις χαρές και στις λύπες κοντά..."

Σχόλια