Ρεπορτάζ/Λάρισα: Περιφορά του Επιταφίου και Εγκώμια Μεγάλης Παρασκευής στην κεντρική πλατεία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με κατάνυξη και εν ησυχία έψαλαν τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής οι Λαρισαίοι, με τους Επιτάφιους από τις ενορίες του κέντρου της πόλης να συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία.

Συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, παρουσία της δημοτικής αρχής, του δημάρχου κ. Αθανασίου Μαμάκου, καθώς και πλήθους κόσμου παρεβρέθηκαν οι Επιτάφιοι από εφτά ενορίες της πόλης.

Πρόκειται για τις ενορίες Αγίου Αχιλλείου, Αγίου Χαραλάμπους, Αγίου Αντωνίου, Αγίου Αθανασίου, Αγίου Νικολάου και Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων. 

Αφού ολοκληρώθηκε η δοξολογία και ψάλθηκαν τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής, ακολούθησε η εκφώνηση από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμο. 

Στο πλαίσιο αυτού ανέφερε μεταξύ άλλων πως "πολλοί προσβάλουν την Εκκλησία αλλά και εμείς την προσβάλλουμε με τον τρόπο ζωής μας" ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε πρόσφατο αντιεκκλησιστικό κυβερνητικό νομοσχέδιο "Είδαμε νομοθετήματα που προσβάλουν την εκκλησία.", με την επισήμανση πως "Η εκκλησία δεν τιμωρεί αλλά αναμένει την μετάνοια." Παράλληλα ο κ. Ιερώνυμος σταθηκε και στις πλημμύρες που έπληξαν τον Θεσσαλικό κάμπο λέγοντας "Φέτος η Θεσσαλία είναι πληγωμένη και η εκκλησία είναι πληγωμένη από πολλούς λόγους και αιτίες, αλλά έρχεται ο Χριστός και λέει για δεν δεν έχω πει την τελευταία λέξη."

Κατόπιν οι πομπές των Επιταφίων επέστρεψαν στις ενορίες τους για την ολοκλήρωση της ακολουθίας.





Σχόλια